GLASCOATING

GLASCOATING

Minder vaak uw auto wassen en toch een schone auto, wie wilt dat nou niet!

Door middel van een glas coating zal vuil minder snel aan de lak van uw auto hechten. Het feit is dat uw auto hierdoor minder snel vuil opvangt en langer schoon blijft. Wanneer u dan toch weer eens de auto moet wassen, zal u merken dat het vuil zeer gemakkelijk van uw auto te wassen is.

Glas coatings zijn de laatste jaren zeer populair geworden in de automotive. De coatings hebben zich bewezen als krasbestendig, duurzaam, waterafstotend en natuurlijk niet onbelangrijk glans versterkend.

Prijs

Prijs op aanvraag

Wachttijd

Circa 2 á 3 dagen

Wachtruimte

Voor deze behandeling is het genoodzaakt uw auto achter te laten

Extra

Gratis leenfiets als u moet wachten

BESCHRIJVING

De auto wordt zowel van binnen als van buiten compleet gereinigd. De buitenkant wordt gewassen met wasprogramma UITSTEKEND. De binnenkant wordt compleet schoongemaakt denk hierbij aan: Blazen met perslucht, Deuren, Dorpels, Dashboard, Middenconsloe, Ramen, Stozuigen, Koffer ruimte en een verfrissende geur in de auto!

Voor een VIP-Behandeling kunt u ieder gewenst moment langskomen, hiervoor is geen afspraak nodig! Het is dan wel mogelijk dat onze medewerkers druk bezig zijn. Dit zou betekenen dat u langer dan normaal moet wachten. Om dit te voorkomen, Is het aan te raden een afspraak te maken.

Tijdens het wachten is het mogelijk om plaats te nemen in onze wachtkamer, Hier kunt u onder het genot van een kop koffie, thee, chocomel etc. Wachten totdat uw auto klaar staat. U mag de auto ook achterlaten en deze later komen ophalen. Ook kunt u er voor kiezen om een leenfiets mee te nemen en ondertussen een boodschap te doen, dit is geheel gratis!

De prijs voor deze behandeling is:

Voor een standaardauto: €49,99 ; Met waspas €44,99
SUV, MPV of Bus: €59,99 ; Met waspas €54,99

BIJ EEN EXTRA BEVUILDE AUTO KAN ER EEN MEERPRIJS IN REKENING WORDEN GEBRACHT*

Het woord glas in de naam glas coating verraadt het natuurlijk al een beetje. Het hoofdbestanddeel in de coating is Siliciumdioxide (SiO2), deze stof verandert bij aanraking met zuurstof in een keiharde microscopische laag glas. Er vormt zich dus letterlijk een laag glas over de laklaag van de auto.

Hardheid

De hardheid van de glas coating wordt aangegeven met de schaal van Mohs, deze gaat van 0-10h. De uiteindelijke hardheid is afhankelijk van de samenstelling van de glas coating en het aantal opgebrachte lagen. Des te meer lagen des te harder de coating. De door ons gebruikte glas coatings halen een hardheid van 9h.

Slijtvastheid

De hardheid van de glas coating zorgt voor een duurzame slijtvaste beschermlaag. De laag zal ervoor zorgen dat de poriën van de lak als het ware afgesloten worden, waardoor vuil zich niet meer goed kan hechten aan het oppervlak van de lak. Boomsappen, teer, vogelpoep, pekel en chemicaliën zoals olie zullen niet snel meer zorgen voor lak problemen.

Duurzaamheid

De stand tijd van een glas coating kan variëren tussen 1 en 5 jaar. Dit is natuurlijk langer dan een normale wax ooit zal behalen. De stand tijd van een wax is namelijk maximaal 6 maanden. Dat betekent dat een glas coating dus enorm duurzaam is. Daarnaast vervaagt een wax al bij het wassen van de auto, deze wast u er in wezen vanaf. Het is echter onmogelijk om een glas coating van de lak te wassen.

Waterafstotend effect

Door het waterafstotend effect, bekend als “sheeting”, rolt het water van de auto zonder dat er met de auto gereden wordt. Het oppervlak is namelijk zo Hydro fobisch, dat het water zich als mooie pareltjes op de lak vormt. Dit wordt het “beading” effect genoemd. Naast dat het er onwijs spectaculair uit ziet, heeft dit als voordeel dat vuil minder goed zal hechten en de auto gemakkelijker schoon te maken is. De auto wordt dus minder snel vuil.

Glansgraad

Een bijkomend effect van een glas coating is dat deze de glans in de laklaag enorm verbetert. Door de Sio2 kristallen in de coating zal de lak een mooie diepe “wetlook” krijgen. Bij auto’s met een metallic lak zullen de metallic deeltjes veel beter zichtbaar worden waardoor onwijs veel meer glans ontstaat. Bij een uni lak wordt de lak juist veel dieper van kleur.

Voor het Glascoaten dient u een afspraak te maken, u kunt hiervoor niet op ieder gewenst moment langskomen.

U dient u auto 2 a 3 dagen bij ons achter te laten, want deze behandeling zal veel tijd kosten. U kunt bij ons een leenfiets krijgen zodat u vervoer naar huis heeft.

De prijs voor deze behandeling is op aanvraag

De prijs wordt bepaald door de staat en grootte van uw auto, het is daarom van belang om een langs te komen voor een betere prijsindicatie.

BIJ EEN EXTREEM BESCHADIGDE OF BEVUILDE AUTO KAN ER EEN MEERPRIJS IN REKENING WORDEN GEBRACHT*

GLASCOATING

Inbegrepen zit:

HANDWAS - POETSEN VAN DE AUTO - POLIJSTEN VAN DE AUTO - GLASCOATEN VAN DE AUTO

IMPRESSIE FOTO'S